Servicii cosmetica animale

Animalele de companie au nevoie de atentia noastra si ingrijire permanenta pe tot parcursul anului. Igiena este la fel de importanta pentru sanatatea animalului ca si alimentatia sanatoasa si ingrijirea medicala.

Pentru a veni in ajutorul proprietarilor de animale de companie, cabinetul nostru ofera servicii de frizerie si toaletaj canin si felin. Ingrijirea regulata a parului cainilor si pisicilor aduce un plus de igiena si confort animalului si o casa mai curata proprietarului. Printr-un tuns regulat se pot preveni probleme ca naparlirea excesiva, afectiuni ale pielii si labelor sau se pot observa alte afectiuni care ar trece neobservate. Proprietarilor de pisici cu par lung care au totodata si copii mici le recomandam tunsul periodic al animalelor.

Spalatul este recomandat sa se faca la interval de 1 luna de zile cel mai des. Sunt recomandate in acest sens produse speciale, in functie de specie (caine sau pisica), care nu produc reactii alergice sau altfel de probleme dermatologice.

Taierea unghiilor trebuie efectuata periodic si este necesara deoarece poate cauza probleme in deplasarea animalului, leziuni locale (infectii, smulgere, incarnare, exfoliere).

Toaletarea urechilor este de asemenea o procedura care trebuie efectuata periodic pentru a evita infectiile. Intervalul de timp difera in functie de rasa, varsta, alimentatie si consta in curatarea urechilor si idepartarea parului in exces.

Vidarea glandelor perianale trebuie efectuata periodic in functie de alimentatia, regimul de viata si varsta animalului; neefectuarea acestei manopere poate duce la infectia, abces si fistula glandelor perianale.

Toate aceste servicii: tuns, spalat, periat, descalcit, trimat, toaleta urechilor, taiatul unghiilor si vidarea glandelor perianale, pot fi facute in cadrul cabinetului nostru.